Ofte spurte spørsmål om varmepumper

Koster det ekstra for selve monteringen?

Ja. Med en standard rørlengde inntil 7 meter koster det 5000,- eks. mva. for montering. Materialer kommer i tillegg. Monteringspris kan avvike noe avhengig av arbeidsomfanget.

Hvor lang leveringstid har dere på levering og montering?

Dersom det ikke er forsinkelser i forsendingene av pumpene, skal vi kunne levere og montere pumpene innen 2 uker etter befaring.

Hvor lang garanti er det på varmepumpene?

Det er 5 års garanti på varmepumpene, forutsatt at du har jevnlig service i henhold til anbefalt hyppighet. Unnlater du å ha service på varmepumpen din, risikerer du å ugyldiggjøre garantien på pumpen.

Leverer dere varmepumper utenfor Tromsø-området?

Vi leverer varmepumper hovedsakelig innenfor Tromsø kommune. Bor du like utenfor Tromsø, tar vi ekstra betaling for kjøring basert på distanse.

Hvor ofte bør man ha service på varmepumpen?

Vi anbefaler alle våre kunder å ha service annethvert år. Dette er optimalt for å forlenge levetiden mest mulig.

Hvor ofte og hvordan bør filtrene rengjøres?

Grovfiltrene bør rengjøres 1-2 ganger i måneden. Den mest effektive og skånsomme måten å rengjøre filtrene på er å skylle dem i varmt vann. Er vannet så varmt at du brenner deg på det, er det for varmt, og du risikerer at filtrene smelter.

Man kan også la filtrene ligge i zalovann i 15-30 minutter før man skyller gjennom, slik at man får vekk klebrig støv som ikke går av i skylling.

Hva er antatt levetid på en varmepumpe?

En varmepumpe vil med godt vedlikehold kunne holde ut i 10-15 år, avhengig av miljø og andre omstendigheter. Noen faktorer som spiller inn:

  • Plassering av inne- og utedel
  • Vedlikehold (service og rengjøring av filtre)
  • Innemiljø (barn, dyr, røyking og stearinlys)
  • Belastning. Kjøres pumpen på full styrke dag ut og dag inn vil den selvsagt gå seg slitt over tid.  Dette gjelder også automatiske funksjoner som vekslende spjeld som går opp og ned, evt. indre spjeld som går sidelengs. Det er anbefalt å ha en fast stilling på disse.

Tar dere service på alle typer varmepumper?

Ja, såfremt det er av typen luft-luft, så foretar vi service og reparasjoner på alle merker (Toshiba, Mitshubishi, Panasonic, etc…).

Selger dere varmepumpefilter fra butikken?

Ja, men ettersom det finnes hundrevis av tilbehørsartikler til varmepumper, er det bestillingsvare. Det tar i gjennomsnitt 3-5 virkedager å få inn filteret etter bestillingen er plassert.

Spørsmål om varmepumper?